De vloer effectief beschermen met viltjes

 

Een parketvloer heeft dagelijks veel te verduren. Zoveel zelfs dat het steeds duidelijker tekenen krijgt van slijtage in de vorm van krassen en kleurverschillen. Meestal zijn de eerste tekenen niet een kwestie van jaren, maar van een paar maanden en soms slechts enkele weken.

 

Een oplossing voor problemen liggen niet altijd voor de hand, maar veel problemen kunnen wel voorkomen worden. Een voorbeeld zijn viltjes onder de meubels plaatsen. Viltjes zijn gemakkelijk en eenvoudig te installeren.

 

Viltjes voorkomen dat parket snel slijt

Vooral door stoelen die elke dag worden verplaatst en verschoven kunnen zorgen voor slijtage op de vloer. Zelfs hoogwaardige vloeren van goede kwaliteit laten vroeg of laat tekenen van slijtage zien. Voordelen van vilt zijn dat deze de vloer beschermt tegen vuil, dempen de trillingen, absorberen geluid en kan langdurige mechanische stress weerstaan. Ook filtert het stof en is het bestand tegen temperaturen. Viltjes zijn dus ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope oplossing. Viltjes voorkomen snelle slijtage en lelijke krassen op het parket en meubels. Ook kunnen stoelen gemakkelijk en geruisloos over de vloer schuiven en kan het uitglijden op gladde oppervlakken worden voorkomen.

 

Viltjes zijn geschikt voor stoelen en andere meubelstukken

Er zijn veel verschillende soorten stoelen, zoals houten stoelen en stalen stoelen. Viltjes zijn beschikbaar voor veel verschillende soorten stoelen. Zelfs antieke stoelen kunnen eenvoudig worden bekleed met vilten kussentjes.

Natuurlijk zijn de viltjes niet alleen functioneel, maar het is ook noodzakelijk om meubels te beschermen en harde schuifgeluiden te voorkomen. De viltjes kunnen zelfs zo onopvallend mogelijk aangepast worden aan het meubelstuk.

Viltjes zijn in ieder geval raadzaam, ook onder meubels die niet of nauwelijks verplaatst worden.