Het verschil tussen lamelparket en multiplank

 

Er zijn verschillende soorten lamelparket. Deze zijn in twee groepen te verdelen, namelijk duoplank en multiplank.

Multiplank bestaat uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag bestaat uit eiken. De onderste laag bestaat uit een backing. Tussen de toplaag en de onderste laag zitten stukjes hout van verschillende soorten.

Een duoplank bestaat zoals de naam al aangeeft uit twee lagen. Net als de multiplank bestaat de bovenste laag uit een massief eiken toplaag. De laag daaronder bestaat uit samengeperst beukenhout. Deze twee lagen zijn goed aan elkaar gelijmd.

 

Lamelparketten hebben dezelfde uitstraling als massief  houten vloeren, omdat de toplaag van beide van eiken hout zijn. De toplaag van een lamelparket is verschillend. Deze variëren van 1 mm tot 5 mm. Lamelparket kan worden geschuurd. Hoe vaak dat kan is afhankelijk van de dikte van de toplaag. Deze vloer kan jaren en jaren lang mee.

 

Leggen in wildverband

De lamelparketten van Bebo Parket bevatten deelplanken. Dit betekent dat niet alle planken even lang zijn. Door de deelplanken kan de vloer in wildverband worden gelegd.

Lamelparket kan op vloerverwarming, beton en op hout worden gelegd. Naast dat de vloer in een ruimte moet acclimatiseren waarin hij gelegd wordt, moet de vochtgehalte van de ruimte worden gemeten. Het is goed mogelijk om de vloer zelf te leggen. Bij Bebo Parket hebben we leginstructies die je kunt gebruiken. Op www.beboparket.nl kun je ze downloaden. Je kunt ervoor kiezen om parket zwevend te leggen of hem te verlijmen op de ondergrond.