Parket een echte eyecatcher

 

Een houten vloer kan gecombineerd worden met allerlei verschillende soorten meubels en stijlen. Zo past bijvoorbeeld een oude Biedermeier kast er heel mooi bij, maar ook een moderne hoogglans kast. Een hardhouten vloer is er in veel verschillende uitstralingen. De vloeren zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren. Door aantrekkelijke oppervlaktebehandelingen kan een vloer nog persoonlijker worden gemaakt.

 

Hout heeft een aangename warme kleur. De keuze aan kleuren is enorm. Hij is verkrijgbaar in onder andere licht esdoorn, in een kersen kleur, maar ook in een zwart/bruine kleur. Het aanbod is ontzettend breed. Licht houten kleuren creëren een gevoel van ruimte en lichtheid. Als je bijvoorbeeld een smalle gang hebt, dan kan licht parket de ruimte groter laten lijken. Als je bij deze vloer ook nog lichte meubels gebruikt dan lijkt de ruimte visueel nog groter.

 

Als je vloer bestaat uit donker hout kan er een speels geheel ontstaan als je deze combineert met lichte, kleurrijke en vrolijke kleuren. Als je vloer een gelijkmatig patroon heeft, dan zal de nadruk liggen op de meubels. Indien je vloer bestaat uit levendig, licht en een onregelmatige textuur bestaat, dan zal je aandacht gevestigd worden op de grond.

 

Patroon leggen en het interieur kiezen

Om een de ruimte speels te laten lijken, kun je kiezen om je vloer in een patroon te laten leggen. Voorbeelden hiervan zijn wildverband of visgraat. Het maakt niet uit welk patroon je kiest, het is belangrijk dat je je vloer afstemt met je meubels.

Je kunt een kamer optisch langer laten lijken of breder. Een visgraatvloer met vloerdelen die gelegd worden richting de lange zijde van de kamer, benadrukken de lengte in de ruimte. Als je hetzelfde patroon in de breedte neerlegt, dan lijkt de kamer ook breder.

 

De afwerking van het parket

Een parketvloer kan worden afgewerkt met olie of met lak. Doorslaggevend hierin is de individuele smaak. Geoliede vloeren benadrukken de natuurlijke structuur van het hout. Ook kunnen de gebruikerssporen in de houten vloer gemakkelijker worden weggepoetst. Dit is wel afhankelijk van de grote van soort gebruikerssporen.