Uit onderzoek blijkt, parket productie groeit met 7,7 procent

 

Volgens statistieken steeg de productievolume van Nederlandse parket industrie van januari tot juni 2016 in vergelijking met dezelfde periode in totaal met 7,7 procent. Dat is rond de 4.160.000 vierkante meter. Bij Bebo Parket zijn we natuurlijk enthousiast over deze groei.

 

Vooral het meerlaags parket, zoals lamelparket, steeg met 8,9 procent. Dit is rond de 3.870.000 vierkante meter. Het productievolume van mozaïek parket daalde met 4,3 procent tot 174.000 vierkante meter terug.

 

Het economische klimaat van de parket-industrie zal naar verwachting dit jaar stijgen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit komt doordat de investeringen in de woningen sterk groeit, namelijk met 4,1 procent. De stijging in de woningbouw komt vooral door de aanzienlijke toename van meergezinswoningen.

 

“Meer bouwactiviteit zal onze industrie versterken. Dit is niet verrassend, want elke nieuwe woning heeft een nieuwe vloer nodig” aldus Henk Miedema. “Het maakt me enthousiast om de groei van de afgelopen drie opeenvolgende kwartalen te zien”.