Het leggen van parket op vloerverwarming

 

Vloerverwarming systemen worden steeds populairder. Vooral als het gaat om energiezuinig bouwen. Hoewel niet alle vloeren geschikt zijn voor op vloerverwarming is daarnaast deskundigheid van het leggen erg belangrijk. Daarom hebben we bij Bebo Parket instructies gemaakt over het leggen van vloeren. Deze kunt u vinden op onze website www.beboparket.nl.

 

Het leggen van patroon parket

 

Als u kiest voor het leggen van een patroon in uw parket, is het belangrijk dat het een geheel wordt met het interieur. Ook moet u kijken naar de grote van de kamer. U moet er rekening mee houden dat een vloer gelegd in een patroon drukker oogt dan een vloer die in wildverband is gelegd. Afhankelijk van de richting van de planken kan de kamer langer of breder lijken. Als de planken in een visgraat patroon wordt gelegd en dit wordt in de lengterichting gedaan, dan lijkt de kamer langer.

 

Heeft u een lange smalle ruimte, dan kunt u ervoor kiezen om een dwarse parketpatroon te leggen. Hierdoor lijkt de omgeving weer breder. Ook een houten vloer van kleine elementen, zoals mozaïek parket laat de ruimte groter lijken. Grote brede planken benadrukken grote kamers.