De kleinste schade van een houten vloer herstellen

 

Vaak ben je net de deur uit als je je realiseert dat je wat vergeten bent. Voor je het weet kan het zo gebeuren dat je een steen aan de onderkant van je schoen vast hebt zitten. Het resultaat: sporen en beschadigingen in je hoogwaardige parketvloer. Voor veel vloeren zou dan betekenen dat je permanente schade hebt opgelopen. Zo is het niet met parket. Parket is de enige vloerbedekking dat meerdere malen kan worden hersteld.

 

Aan natuurlijke vloeren met hier en daar een beschadiging zit een verhaal achter. Na verloop van tijd zal de slijtage van een vloer toenemen. Indien de krassen dieper zijn dan normaal dan kan het schuren van de vloer een optie zijn. Als het oppervlak van de planken meer beschadigen, dan kunnen de planken vloeistoffen zoals drankjes of water beter opnemen. Hierdoor kan het hout gaan zwellen en kan de vloer permanent ernstig beschadigd worden.

 

Om de vloer goed te herstellen zijn er verschillende opties. Zo kun je bij ernstige beschadigingen ervoor kiezen om de vloer op te schuren. Bij kleinere beschadigingen kan de vloer behandeld worden met onderhoudsolie. Een kleine beschadiging kan bijvoorbeeld ontstaan door het laten vallen van voorwerpen. Het behandelen met onderhoudsolie zou je als klant prima zelf kunnen doen. Bij het behandelen van de beschadigde plekken is het noodzakelijk dat de vloer eerst schoon gemaakt wordt.