Het juiste hout voor uw vloeren

 

Je hebt de beslissing gemaakt om een houten vloer in uw huis te leggen. Nu moet je nog beslissen welk houtsoort het zal zijn. Hier is veel keus in en er zijn veel opties. Elk hout type heeft zijn eigen kenmerken.

 

Ash

As is een duurzaam en veelzijdig houtsoort. Het is goed te gebruiken in de keuken en in andere kamers waar veel mensen komen. Ash is verkrijgbaar in veel lichte kleurtinten.

 

Beuken

Beuk heeft een lichte, natuurlijke kleur. Uw kamer kan hierdoor helemaal opgehelderd worden. Beuk is ontzettend hard, daarom is het geschikt voor kamers die intensief gebruikt worden. Ook de textuur van het hout is een lust voor het oog.

 

Berk

Berk heeft een fijne, rustieke sfeer. Het is een zachter houtsoort dan sommige andere houtsoorten, maar net zo duurzaam.

 

Kers

Wilt u graag een elegante en warme vloer, dan is kers een goede keus. Vooral voor formele ruimtes krijgt het een extra sfeervolle uitstraling.

 

Jarrah

Jarrah is een duurzaam en slijtvaste houtsoort. Hij zorgt voor een unieke en eigentijdse uitstraling.

 

Jatoba

Deze vloer is erg mooi en rijk van verschillende kleuren. De hardheid van Jatoba is erg sterk. Dit hout is voor elke ruimte geschikt en is bestand tegen krassen en deuken. Wil je een vloer die levenslang mee gaat, dan is dit een goede investering.

 

Esdoorn

Licht esdoorn is een geweldige keuze voor kleinere ruimtes. Deze vloer is gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden.

 

Merbau

Een vloer die een unieke uitstraling heeft is de Merbau vloer. Dit is een elegante en duurzame keuze. Deze vloer kan zowel binnen als buiten worden gelegd.

 

Eik

Eik is de meest voorkomende vloer soort. Dit hout soort is duurzaam en veelzijdig. Je kunt er veel kanten me op en past bij elke inrichting. De duurzaamheid van eiken zorgt ervoor dat je er levenslang mee kunt doen.

 

Rozenhout

Rozenhout geeft een gevoel van rijkdom. Deze vloer heeft weinig onderhoud nodig.

 

Walnoot

Walnoot is heel duurzaam, omdat deze ontzettend sterk is. Het is een interessante keuze, omdat de donkere kleuren en de noesten uniek zijn. Walnoot is een uitstekende keuze, omdat het op veel manieren kan worden gelegd. Het is een goede investering.