Houten vloer in verschillende ruimtes

 

Er wordt altijd gezegd de eerste indruk is de belangrijkste. Dat geldt niet alleen voor een sollicitatiegesprek of tijdens een date, maar ook voor een eerste bezoek in je woning. Naast dat je huis schoon, goed onderhouden en leuk ingericht moet zijn, is de keuze van je vloer ook heel essentieel.

 

Een houten vloer brengt een eigen sfeer mee. Met een parket vloer wordt de ruimte al snel gezien als warm en aangenaam. Hout is er in verschillende soorten te krijgen. Elk houtsoort heeft weer zijn eigen uitstraling.

 

Naast dat de kleur van de vloer veel van de sfeer bepaald, kan de manier van het leggen verschillende ruimtelijke effecten creëren. Voor kamer die klein en smal zijn dan wordt geadviseerd om te kiezen voor een lichte houtkleur. Een licht kleur geeft een comfortabel gevoel en laten een ruimte nog ruimtelijker lijken.

Als je in de kamers vooral donkere meubels heeft, dan kan een lichte vloer zorgen voor contrast. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes er levendig uit zien. Een drukke vloer met veel kleurverschillen of een legpatroon zorgt ervoor dat er veel in de vloer gebeurt. Het geheel kan wat onrustiger ogen, mits je hebt gekozen voor rustigere meubels. Hoe drukker de vloer, hoe meer je aandacht op de grond wordt gevestigd.

 

Wil je graag een harmonieuze kamer, houdt dan rekening met de keuze van je vloer en de keuze van je meubels. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je iemand adviseren die er verstand van heeft of een inspiratiebord maken.