Houten vloer opnieuw oliën

 

Als je een houten vloer wilt of als hebt wil je dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Je moet regelmatig je vloer reinigen en schoonmaken.

 

Hardwax olie is een veel voorkomende afwerking van houten vloeren. Door deze wax behoud je vloer een mooie, matte, natuurlijke uitstraling. Een wax als afwerking heeft als voordeel dat deze minder snel krast en minder snel slijtage ondervind.

 

Hoe vaak je je vloer moet onderhouden met onderhoudsolie is afhankelijk van de hoeveelheid verkeer wat over de vloer komt. Over het algemeen moet om de ongeveer 12-24 maanden.

Als er nieuwe olie op de vloer moet worden aangebracht, dan kun je het beste eerste de kamer helemaal leeghalen. Op deze manier is het veel gemakkelijker om de olie opnieuw op te brengen. Bij het verplaatsen van de meubels moet je opletten dat je ze goed optilt. Indien je dit niet doet kan het zijn dat de vloer slijt of krast.

 

Nadat de kamer helemaal leeg is, moet je de vloer schoonmaken. Verwijder al het vuil en stof en maak de vloer grondig schoon met reinigingsmiddel van Bebo Parket. Daarna kun je de vloer oliën volgens onze handleiding die hiervoor speciaal is gemaakt.