Hoe te voorkomen dat je vloer mankementen krijgt

 

Het kan zijn dat je houten vloer op een gegeven moment mankementen krijgt. Vaak is dit te voorkomen door simpele dingen.

 

Overmatig vocht

De meest voorkomende reden voor een vloer die bol staat is dat er op een plek overmatig vocht ligt. Dit kan komen door een verstopping, een overstroming of een leiding die kapot is. Let dus goed op dat je al deze dingen oplost als dit probleem bij je voor doet.

 

Slechte installatie

Het kan zijn dat er dingen verkeerd zijn geïnstalleerd in je huis. Vaak kun je daar zelf niks aan doen. Indien je door hebt dat er dingen niet kloppen, dan moet je gelijk aan de bel trekken.

 

Wat kun je zelf doen

Als je merkt dat je vloer bol begint te staan, dan is het belangrijk om vast te stellen waar de plek van de oorzaak zit. Je kunt de vochtigheid van de vloer meten met een apparaat. Hierdoor kun je door hebben dat er bijvoorbeeld een lekkage is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het warm is buiten en dat de vloer hierdoor bol gaat staan. Hier is dan niet veel aan te doen, behalve dan dat je de kamer kouder kan laten worden door bijvoorbeeld een airco.