Het reinigen van de vloer

 

Een belangrijk aspect van een houten vloer is de onderhoud. Een mat bij de voordeur is essentieel om uw vloer zo goed als nieuw te houden. Ook het gebruik van een kletsnatte dweil i.p.v. een vochtige dweil kan leiden tot een beschadigde vloer. Wat je moet doen om je vloer netjes te houden is om hem regelmatig af te stoffen.

Naast dat je het afstoffen met een dweil kunt doen kun je dit ook doen met een stofzuiger met een borstel.

 

Het reinigen van de vloer

Als je het nodig vind om je vloer schoon te maken, dan moet je sterke schoonmaakmiddelen zeker vermijden. Kies voor een middel dat speciaal ontworpen is voor houten vloeren. Zorg ervoor dat je je dweil goed uitwringt voordat je ermee gaat schoonmaken.

 

Morsen op de vloer

Het zal vast wel een keer voorkomen dat je mors op de vloer. Als je de vloer niet goed schoonmaakt, dan kan dit blijvende vlekken geven. Hoe minder lang ze op het oppervlak hebben gelegen hoe gemakkelijker het te verwijderen is. Indien het langer op de vloer ligt, trekt het eerder in de vloer. Gebruik een schone, droge of licht vochtige doek om het gemorste weg te halen op de vloer.

 

Waxen van de vloer

Na verloop van tijd heeft je vloer wat meer onderhoud nodig dan normaal. Jaarlijks heeft de houtenvloer even een onderhoudsbeurt nodig. Het is wel zo verschillende houten vloeren kunnen verschillende afwerkingen hebben. Vraag voordat u uw vloer een onderhoudsbeurt geeft een deskundige om advies.