Het beschermen van je vloer

 

Een houten vloer ziet er niet alleen mooi uit in je huis, het verhoogd ook nog eens de waarde van je woning. Een houten vloer moet je goed onderhouden, om zo slijtage te verminderen. Het onderhouden van je vloer is niet moeilijk. Hieronder volgen een aantal tips om je vloer in goede staat te houden.

 

Water

Water is niet goed voor een houten vloer. Het kan schadelijk zijn voor het hout. Door vocht kan de vloer gaan zwellen. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat je vloer zo min mogelijk met water in aanraking komt.

Als je de vloer wilt dweilen, zorg er dan voor dat je dweil niet kletsnat is.

 

Schoonmaken

Houd je houten vloer goed schoon. Het is belangrijk dat je dit niet te vaak doet. Doe het wel op de juiste manier. Gebruik geen producten die het hout kunnen beschadigen. Als je de vloer wilt schoonmaken doe dit dan met producten die bestemd zijn voor een houten vloer. Houten vloeren zijn gemakkelijk te reinigen. Dit kun je doen meteen zachte bezem of een stofzuiger.

 

Krassen en beschadigingen

Indien je huisdieren hebt knip dan de nagels. Op deze manier kunnen ze het hout niet beschadigen.

Zorg ervoor dat je onder je meubels kussentjes of viltjes hebt bevestigd. Bij het schoonmaken kun je het beste een bezem met zachte haren gebruiken.

Loop zo min mogelijk met naaldhakken op de vloer. Op die manier voorkom je deuken en putjes.