Het behandelen van een vloer

 

Een waardevolle vloer heeft veel te verduren. Met bijpassende schoonmaakartikelen kun je de vloer goed reinigen. Wij hebben bij Bebo Parket onze eigen producten, die speciaal ontwikkeld zijn voor onze vloeren. Naast de goede producten moet de vloer met regelmaat op de goede manier worden schoongemaakt. Dit doe je door te stofzuigen waarop juiste mond is bevestigd en door te dweilen met een vochtige mop.

 

Hoewel er naar verloop van tijd krasjes kunnen ontstaan in een houten vloer, kan het parket met de juiste producten weer worden hersteld in de oorspronkelijke staat. Je kunt een parketvloer vergelijken met een menselijke huid. Naarmate mensen ouder worden ontstaan er rimpels en huidplooien in hun huid. Na een tijdje laat de tijd ook zijn sporen achter. Het verschil is dat een houten vloer hersteld kan worden en er weer als nieuw uit kan komen te zien. Door de vloer af en toe te oliën lijkt het alsof de vloer nog maar net is gelegd.

 

Afwerkolie dat beschermt tegen vocht en slijtage

Om de planken te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het noodzakelijk dat er een afwerklaag op de planken wordt aangebracht. Hierdoor worden de planken permanent beschermd tegen mogelijk binnendringen van vocht en slijtage. Dit is vooral een voordeel in de keuken, waar snel vocht en vuil optreden. De olie vormt een afwerkende laag, waardoor het hout nog wel kan ademen. Bij het aanbrengen van de afwerkolie is het essentieel dat de laag ongeveer 48 uur uithard.

 

Onderhoudsolie

De onderhoudsolie heeft als goede eigenschap dat je deze olie kunt aanbrengen op gebieden die een opfris beurt nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan plekken waar veel gelopen wordt. Geolied parket dient minimaal één keer per jaar behandeld te worden met onderhoudsolie. Met een beetje zorg dan houdt u jaren plezier van een vloer met een geweldige uitstraling.