Het herstellen van hardhout vloeren

 

Wie veel waarde hecht aan kwaliteit, hoogwaardigheid en duurzaamheid, kunnen het beste kiezen voor een vloer die gemaakt is van 100 procent hout. Consumenten moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van een bedrijf. Inmiddels is er namelijk een overvloed aan verschillende vloerbedekkingen. Nagebootste vloeren kunnen bedrieglijk echt lijken op houten parket. Alleen kunnen de imitatie vloeren niet hersteld worden, waardoor ze weer als nieuw lijken.

 

Zelfs het beste parket heeft na loop van jaren gebruikssporen. Eigenaren kunnen overwegen om de vloer volledig te renoveren of gedeeltelijk te repareren. Een renovatie is vaak nodig als de vloer voor een groot gedeelte schade heeft opgelopen. U kunt er dan voor kiezen om de vloer te schuren en opnieuw in de olie te zetten. Olie parket heeft als voordeel dat het vaak gedeeltelijk gerenoveerd kan worden. Kleine beschadigingen kunt u met de juiste materialen zelf verhelpen. Als de oppervlakte is beschadigd door een bepaalde vloeistof zoals een drankje of water van bloemen, dan kan het zijn dat het hout op deze plek opzwelt. Dit kan leiden tot verdere schade.

 

Parket reparatie

Om zelf uw vloer professioneel te kunnen behandelen, kunt u bij Bebo Parket een onderhoudsset kopen. Deze set is specifiek bedoeld voor de eindgebruiker. Deze sets zijn uitgerust met verschillende materialen die nodig zijn om de vloer te onderhouden. Je kunt hierbij denken aan een schoonmaakmiddel, onderhoudsolie en viltjes voor onder de meubels.

 

Stap voor stap instructies voor vloerreparaties

Aan het begin van de reparatiewerkzaamheden moet het gebied rondom de plek die behandeld moet worden gereinigd zijn. Dit geldt ook voor de plekken die behandeld moeten worden met onderhoudsolie. Deze olie is bedoeld voor het wegwerken van o.a. krassen en looppaden. Deze onderhoudsolie moet goed drogen, voordat er weer overheen gelopen mag worden.