Glanzende oppervlak van het parket

 

Een parketvloer is zeer waardevol. Het oppervlak moet van tijd tot tijd een behandeling krijgen om weer een frisse uitstraling te krijgen. Je vloer ziet er dan weer als nieuw uit. Regelmatig schoonmaken en stofzuigen met een zacht mondstuk is belangrijk. Ook moet de vloer af en toe zorgvuldig gedweild worden met een licht vochtige mop.

 

Krasjes en deukjes ontstaan naar verloop van tijd vanzelf in een houten vloer. Dit kan met de juiste producten worden hersteld. Indien de krasjes niet meer te verwijderen zijn met de producten en u ergert zich eraan, kan kunt u ervoor kiezen om de vloer te schuren en opnieuw te oliën.

 

Vloer beschermen tegen vocht en slijtage

De vloer moet beschermd worden met een afwerklaag. Deze laag is essentieel voor de bescherming van de vloer. De afwerklaag beschermd de vloer tegen vocht en slijtage.

Dit is vooral in de ruimtes waar veel wordt gelopen een voordeel. De afwerkolie is een bestendige laag. Als u deze laag zelf op de vloer aanbrengt is het belangrijk dat hij goed uithardt. Wacht minimaal 24 uur, zodat u zeker weet dat de laag goed droog is.

 

Delen van de vloer herstellen

Delen van de houtenvloer kunnen opnieuw worden geolied. De open poriën van het hout kunnen het de nieuwe laag goed absorberen. Dit heeft een positief effect op het binnenklimaat. Welke olie het meest geschikt is voor uw vloer en voor de eventuele beschadigingen weten de werknemers van Bebo Parket. Dus mocht u vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag, zodat uw vloer er weer zo goed als nieuw uitziet.