Geborsteld parket en visgraat

 

Dit jaar waren de parketvloeren met geborstelde oppervlakken populair. Door de vloer voorzichtig te borstelen met de lengterichting van de planken mee, komen de nerven nog sterker naar voren. De vloer kun je combineren met kleurolie, waardoor je onder andere klassieke en elegante vloeren kunt creëren. Als de planken geborsteld en gerookt zijn, kunnen de verschillende kleurtinten in het hout zorgen voor een spannend contrast. In combinatie met een koele grijstint, en een warm romige witte kleur kan het hout weer heel anders overkomen.

 

Visgraat vloeren

Wat buitengewoon modern blijft zijn extra lange en brede planken die de kamer een ruime algemene indruk kan geven. De planken kunnen in een mooi patroon gelegd worden, namelijk een visgraatpatroon. Bij dit patroon worden de planken diagonaal met de punten naar elkaar toe gelegd. Dit patroon heeft een klassieke en renaissancistische uitstraling.

Het kleurpalet dat dit jaar gewild is, zijn in het bijzonder authentieke, matte en zachte natuurtinten. Deze tinten variëren van verschillende witte en grijze tinten, tot beige en crème kleuren met bruine tinten. Deze kleuren benadrukken het natuurlijke karakter van het hout nog meer en geven de kamer een extra gezellige sfeer. Wilt u een extra unieke vloer, dan kunt u kiezen voor een gerookte grijze vloer.