Fineer Parket betaalbaar en natuurlijk

 

Populair is op dit moment de fineervloeren. Dit is een vloer met een echte houten toplaag. De fineervloer is gemakkelijk om te leggen. Doordat deze vloer niet heel dik is, is deze ideaal voor bijna elke kamer in uw woning. Fineer parket is niet geschikt in natte ruimtes.

 

De bovenste toplaag van het lamelparket is vuil-  en waterafstotend. Als je kijkt naar fineer parket of een massief houten vloer, dan is er weinig tot geen verschil te zien. Fineervloeren zijn warm en aangenaam voor de voeten. Ook is deze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken en te houden. Er zijn verschillende soorten fineer parket. Je kunt hierbij denken aan onder andere de houtsoorten berk, beuk, esdoorn en eik. Er zijn ook exclusievere soorten, zoals Wenge, Jatoba en Zebrano.

Fineervloeren

 

Uit een eikenboom kan veel vierkante meter vloer gehaald worden. Uit een boomstam van ongeveer 5,5 meter kan ongeveer 95 m2 massieve planken gehaald worden. Dit lijkt veel, maar voor fineerparket is dit veel en veel meer. Bij fineerparket kan namelijk 3.600 m2 gehaald worden. Dit bijna 40 keer zo veel.

Een voordeel van fineerparket is dat de toplaag van massief eiken is. Hierdoor is de werking van dit soort vloeren veel minder dan van een massief eiken plank. Als het koud is krimpen de planken minder en als het warm is gaan de planken niet zo gemakkelijk bol staan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen