Waarom je een houten vloer in je slaapkamer moet nemen

 

Als het gaat om het verfraaien van de kamer, dan kan dit een moeilijke taak zijn. Een  kleine verandering kan een grote impact hebben op de sfeer van de ruimte.

De voordelen van een houten vloer is dat ze wel wat duurder zijn in de aankoop, maar je kunt er veel langer mee. Het is een duurzame vloer. Een houten vloer is gemakkelijker te reinigen en in onderhoud in vergelijking met andere vloeren, zoals tapijt.

Je kunt een vloer met een cleaner weer fris laten ruiken. Als je graag een hygiënische vloer wilt, dan is hout de beste optie.

 

Kwaliteit van de slaap

Een houten vloer is een goede keus voor mensen met allergieën, zoals stof. De planken zijn gemakkelijk schoon te houden, waardoor je geen last hebt van allergische symptomen. Het is een perfecte keus als je een goede nachtrust wilt.

 

Duurzaamheid

Als je vloerbedekking hebt, dan kan deze al snel slijtplekken krijgen of er ontstaan vlekken die niet goed weg te krijgen zijn. Bij hardhout is dit anders. Het beschadigd niet zo snel en kan jaren en jaren mee gaan.

 

Uitstraling

Wanneer je een kamer inloopt, dan is de vloer één van de eerste dingen die je ziet. Een houten vloer ziet er aantrekkelijk uit. De tinten en de kleur van de vloer kan een aanvulling zijn op andere kenmerken in de kamer. Wil je een keer wat anders, dan kun je er een keer voor kiezen om een tapijt op de vloer te leggen.