Een houten vloer is tijdloos

 

Mensen hebben al eeuwen lang een houten vloer. Deze vloeren zijn tijdloos, duurzaam en comfortabel. Vroeger was een houten vloer alleen voor mensen van adel, het werd gezien als een statussymbool.

 

Een houten vloer deed zijn intrede rond de 13de eeuw. Ruwe planken werden toen gemaakt van dennen of sparren. De geschaafde planken kwamen een paar jaar later in optocht. Dankzij de toename van het aantal beschikbare houtsoorten, door heel de wereld, werd deze vloer steeds populairder. Dat betekende wel dat het transport van hout duur was, waardoor de handel hierin interessant werd. Niet iedereen kon deze vloeren betalen. Voor mensen uit een hogere klasse was een houten vloer in hun huis een bewijs van hun grote fortuin. De vloeren in kastelen zijn het bewijs hiervan. Pas in de 17de eeuw werden hout ingevoerd in interieurarchitectuur.

 

Houten vloer, betaalbaar voor iedereen

De industriële revolutie heeft ertoe geleid dat de productiekosten van parket omlaag gingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen die minder te besteden hadden ook een houten vloer konden betalen. In deze revolutie kwamen er steeds meer variaties op houten vloeren. Dit kwam onder andere door modernere zagerijen en preciezere technologie. Ook werden er betere legmethoden ontwikkeld die hielpen om het parket strakker en beter te leggen.

 

Wat nu nog steeds hetzelfde is als vroeger is het feit dat houten vloeren nog steeds een tijdloos en schitterend uiterlijk heeft.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]